Presentatie plan bij Wijk en Dorpsgericht Werken te Hollandsche Rading

Gisteravond, 22 juni 2011,  heeft de voorzitter van de stichting, Thijs van der Wel,  in het dorpshuis van Hollandsche Rading een uiteenzetting gegeven over het Project Bosberg 2.0. Digitaal onderwijs voor de leerlingen van de Bosbergschool, de school als middelpunt van de community Hollandsche Rading, fundraising , het kwam allemaal aan de orde.  

 

Het project werd gezien de positieve reacties goed ontvangen. Men was het erover eens dat de school een belangrijke positie heeft in Hollandsche Rading en die moet houden.

Schenken/doneren, hoe werkt dat precies?

Belastingvoordeel door ANBI-status

Stichting Vrienden van de Bosbergschool heeft een ANBI status gekregen, waardoor giften (onder bepaalde voorwaarden en condities) fiscaal aftrekbaar zijn. Een ANBI is een (charitatieve, culturele, kerkelijke, wetenschappelijke, levensbeschouwelijke of andere) instelling die het algemeen belang dient. De Belastingdienst beoordeelt aan de hand van de statuten en de werkelijke werkzaamheden van de organisatie of deze als ANBI kan worden gekwalificeerd. Organisaties voor goede doelen die zijn erkend als ANBI hoeven geen schenkbelasting en erfbelasting te betalen.  Lees meer...