Training digiborden voor de leerkrachten

Woensdag 15 juni hebben de leerkrachten van de Bosbergschool de training basisvaardigheden digibord gevolgd. Begin september krijgt de school namelijk drie nieuwe digiborden, zodat er vanaf dat moment in iedere klas een digibord hangt. 

Twee leerkrachten met digibord-ervaring hebben op het digibord in de cenrale computerruimte van de school een presentatie gegeven van de manieren waarop zij het digibord in de klas gebruiken. De collega’s werden op de hoogte gebracht van de HD Essentials, Schoolbordportaal, Bordwerk en Yurls. Met behulp van de oefen-cd en een paar kleine opdrachten kunnen zij in de komende maanden thuis op de eigen computer een beetje oefenen en een opdracht uitvoeren, zodat zij wat ervaring hebben om in september aan de slag te kunnen.

Deze basistraining is slechts een eerste stap: het digibord kent vele mogelijkheden die voor een deel al doende geleerd worden. Maar er is ook een vervolg afgesproken op 14 september. Dan zullen we ervaringen uitwisselen, de gemaakte opdrachten bespreken en deel 2 van de basisvaardigheden leren.

Schenken/doneren, hoe werkt dat precies?

Belastingvoordeel door ANBI-status

Stichting Vrienden van de Bosbergschool heeft een ANBI status gekregen, waardoor giften (onder bepaalde voorwaarden en condities) fiscaal aftrekbaar zijn. Een ANBI is een (charitatieve, culturele, kerkelijke, wetenschappelijke, levensbeschouwelijke of andere) instelling die het algemeen belang dient. De Belastingdienst beoordeelt aan de hand van de statuten en de werkelijke werkzaamheden van de organisatie of deze als ANBI kan worden gekwalificeerd. Organisaties voor goede doelen die zijn erkend als ANBI hoeven geen schenkbelasting en erfbelasting te betalen.  Lees meer...